روبیو: جنگ اوکراین راه‌حل نظامی ندارد؛ هشدار درباره “صبر محدود” ترامپ برای دستیابی به توافق

روبیو

واشنگتن – وزیر امور خارجه آمریکا با تأکید بر بن‌بست در راه‌حل نظامی برای بحران اوکراین، اعلام کرد که تنها مسیر پایان این جنگ، دیپلماسی است و در عین حال هشدار داد که صبر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، نسبت به کندی روند مذاکرات رو به پایان است.

مارکو روبیو: جنگ اوکراین از مجرای نظامی قابل حل نیست

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در اظهاراتی راهبردی با تأکید بر ضرورت یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای بحران اوکراین، تصریح کرد که درگیری در این کشور از طریق ابزارهای نظامی قابل حل نیست. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه روسیا الیوم، روبیو گفت: «جنگ اوکراین راه‌حل نظامی ندارد و تنها مسیر پایان آن، دیپلماسی است.»

این دیپلمات ارشد آمریکایی با اشاره به مذاکرات جاری برای یافتن راهی جهت خروج از بحران، خاطرنشان کرد که اگرچه هنوز پرسش‌های بسیار پیچیده‌ای در خصوص گفت‌وگوهای مرتبط با اوکراین وجود دارد، اما خوشبختانه دامنه این پرسش‌ها نسبت به گذشته کاهش یافته است.

روبیو
روبیو

هشدار روبیو درباره “صبر محدود” ترامپ در قبال کندی مذاکرات

وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود، هشدار مهمی را درباره رویکرد کاخ سفید نسبت به تداوم وضعیت موجود مطرح کرد. روبیو با اشاره به دیدگاه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تأکید کرد که صبر وی نسبت به کندی روند دستیابی به توافق درباره اوکراین محدود است . این اظهارات در حالی بیان می‌شود که به تازگی گزارش‌هایی از تعویق در نشست سه‌جانبه درباره اوکراین و موکول شدن آن به اوایل ماه مارس منتشر شده است .

این هشدار دیپلماتیک نشان‌دهنده تغییر لحن واشنگتن در قبال کی‌یف و متحدان اروپایی است و می‌تواند به معنای افزایش فشار بر طرف‌های درگیر برای تسریع در روند مذاکرات صلح تعبیر شود. پیش‌تر نیز روبیو با اذعان به تغییر سریع معادلات جهانی، از “پایان جهان قدیم” و آغاز عصر ژئوپلتیک جدیدی سخن گفته بود .

دعوت به توافق هسته‌ای فراگیر با حضور چین و روسیه

روبیو در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع توافق بر سر سلاح‌های هسته‌ای میان قدرت‌های بزرگ اشاره کرد و موضع واشنگتن را در این زمینه تشریح نمود. وی تصریح کرد که هرگونه توافق جدید درباره سلاح‌های هسته‌ای باید شامل آمریکا، چین و روسیه باشد و چنین توافقی می‌تواند به نفع صلح و ثبات جهانی باشد .

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به تازگی گزارش‌هایی از دیدار هیأت‌های آمریکایی با روسیه و برنامه ملاقات با چین در ژنو برای بررسی امکان توافق چندجانبه کنترل تسلیحات هسته‌ای منتشر شده است . پس از انقضای پیمان «استارت نو» (New START) که استقرار موشک‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای دو کشور را محدود می‌کرد، واشنگتن خواستار توافقی جدید و گسترده‌تر شده است که علاوه بر روسیه، چین را نیز در بر گیرد. با این حال، پکن پیش‌تر اعلام کرده بود که در این مرحله در مذاکرات جدید کنترل تسلیحات هسته‌ای با مسکو و واشنگتن شرکت نخواهد کرد .

جمهوری خلق چین همواره بر این اصل پایبند بوده است که «سلاح هسته‌ای نباید استفاده شود و جنگ هسته‌ای نباید رخ دهد» . وزارت امور خارجه چین نیز اخیراً با اشاره به بحران اوکراین، ابراز امیدواری کرده که همه طرف‌ها از فرصت گفت‌وگوها استفاده کرده و به یک توافق صلح جامع، پایدار و الزام‌آور دست یابند .

مهمترین خبرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *